29 de desembre 2011

El 9 esportiu competirà amb la premsa esportiva en espanyol a partir del 14 d’agost

el9esportiu6    El 9 competirà amb la premsa esportiva en castellà, que guanya al quiosc per golejada.


El castellà guanya cada dia per golejada la premsa esportiva del país. Per capçaleres i per nombre d'exemplars. En un moment en què la presència del català ha fet un salt molt important en la premsa generalista, en l'esportiva es manté una clara situació de desequilibri. Però el dia 14 d'agost comença la remuntada.


El 9 Esportiu de Catalunya, l'únic diari d'esports pensat i escrit en català, arriba a tots els quioscos de Catalunya i a internet amb una oferta renovada, més potent, per competir amb la premsa esportiva escrita en castellà i de referents espanyols.


El 9 Esportiu en paper sortirà amb un mínim de 40 planes diàries, a tot color, i amb un disseny totalment renovat, al servei dels continguts i del projecte periodístic.

La nova maqueta està pensada per ressaltar les apostes informatives del dia, per facilitar la lectura en marcar-ne clarament els diferents nivells i se serveix del color per a la fotografia i la infografia, per ordenar les seccions i per classificar els diferents elements gràfics.


El 9 aprofitarà l'experiència acumulada i la notorietat adquirida d'ençà que va sortir al carrer el primer número, el gener del 2002, per aprofundir en el seu projecte de periodisme esportiu en català no només de llengua,sinó de referents.


Ha estat, i continuarà essent, una plataforma per informar i opinar sobre el que passa en l'àmbit esportiu a casa nostra i al món, des d'una òptica catalana. Per això tindrà com a pròpies les seleccions catalanes i en defensarà i en promourà el seu reconeixement internacional. Serà competitiu en la informació del dia a dia, però donarà prioritat a fer apostes informatives pròpies, originals, genuïnes. Farà periodisme esportiu de qualitat, en la forma i en el fons, fent un bon ús dels diferents gèneres periodístics.


El 9 s'estructurarà a partir de sis grans seccions: Opinió, Barça, Espanyol, Més Futbol, Futbol.cat i Més Esport. Tindrà, també, en ser una publicació independent, planes de serveis i de televisió.

La major textura amb què es presentarà el diari permetrà fer, a banda de la contraportada, quatre planes d'opinió viva, plural i molt lligada a l'actualitat: dues planes obrint la publicació i dues tancant-la.

L'àmplia cobertura informativa que dedicarà al Barça no anirà en detriment del seguiment de l'Espanyol, que tindrà una secció pròpia. I prestarà una atenció especial al futbol català, àmbit en què serà també referent.


Sota la capçalera de Més Esport s'aplegarà tota la informació poliesportiva d'aquí i d'arreu buscant l'equilibri entre el bon tractament dels grans esdeveniments mundials i la vida de les institucions, federacions i clubs catalans.


Avui mateix s'ha activat a la xarxa el bloc El9esportiunacional.cat per informar dia a dia de les novetats del diari fins a la seva sortida i recollir-hi, també, els suggeriments i comentaris dels lectors.


Informa: ELPUNT. 18 juliol 2011

El Canigó, la flama de la fidelitat

Etiquetes

Bibliografia

  • - Aclariments lingüístics (tres volums), d'Albert Jané. 1973, Ed. Barcino.
  • - Diccionari de sinònims Franquesa, de Manuel Franquesa i Lluelles. 1998, Enciclopèdia Catalana.
  • - Diccionari ortogràfic i de pronúncia, de Jordi Bruguera i Talleda. 1990, Enciclopèdia Catalana.
  • - Gran Diccionari de la llengua catalana. 1998, Enciclopèdia Catalana.