21 d’octubre 2011

Perpinyà prepara un pla de política lingüística per al català

Article publicat al diari El Punt Avui el 21 d’octubre del 2011

“No podem, des de l'Ajuntament, canviar ni la llei ni la constitució franceses” afirma Jaume Roure, el regidor municipal encarregat dels afers catalans a Perpinyà, que va ser elegit dimecres president del Comitè Consultiu pel Català de la capital nord-catalana. Com a vicepresidents hi haurà Brice Lafontaine, secretari general del partit Unitat Catalana i Aminda Queralt tinent d'alcalde de la ciutat.

En la primera reunió d'aquest comitè format per onze regidors de l'ajuntament i onze representants d'associacions culturals i cíviques, es van examinar les conclusions de la jornada Perpinyà la catalana... més que mai! que es va celebrar el 24 de setembre.

La primera mesura que es farà efectiva els propers dies serà, segons Roure “l'adopció del domini .cat per al web de Perpinyà”. El professor i activista cultural Alà Baylac-Ferrer, membre del comitè, ha estat encarregat d'elaborar “un pla de política lingüística municipal” segons el vicepresident Lafontaine. Un cop adoptat pel comitè aquest pla serà presentat al ple municipal. Lafontaine explica que el pla “ha de ser, com a mínim, vigent fins les properes eleccions el 2014”.

Roure aclareix que “només tractarem els temes que siguin competència de l'ajuntament, però podem ser pioners en àmbits com l'ensenyament del català i ampliar les dues mil hores que actualment ja oferim a les escoles”.

El Canigó, la flama de la fidelitat

Etiquetes

Bibliografia

  • - Aclariments lingüístics (tres volums), d'Albert Jané. 1973, Ed. Barcino.
  • - Diccionari de sinònims Franquesa, de Manuel Franquesa i Lluelles. 1998, Enciclopèdia Catalana.
  • - Diccionari ortogràfic i de pronúncia, de Jordi Bruguera i Talleda. 1990, Enciclopèdia Catalana.
  • - Gran Diccionari de la llengua catalana. 1998, Enciclopèdia Catalana.